loading...

Vår historia

Vårt företag startades 1930 av Gunnar Andersson och Fride Nilsson på Dalgatan i centrala Sundsvall.
1971 togs företaget över av Gunnars brorson Thor Andersson och Lennart Ågren i samband med det byte nya ägarna namn på företaget från Andersson & Nilsson AB till Andersson & Ågren AB.

1979 flyttade Andersson & Ågren AB till nybyggda lokaler på Tvåspanningsvägen i Bergsåker 4 km väster om Sundsvall. Antal anställda var då de 2 ägarna tillsamans med 12 anställda. Grunden i företaget var då Simson Släpvagnskoppling och Timmerbankar med egna patenter som redan 1950 var marknadsledande i branschen. Fram till 1980 satsades det mycket på grundprodukten Simson för att under 1980 börja bryta sig in på Entreprenadsidan. Den röda tråden i företaget har under resan hela tiden varit stålstommar upptill grundprodukt Simson.

1991 såldes företaget vidare till Anders Törneqvist och Tord Jonsson och ännu mer fokus på Entreprenadssidan blev följden. Vi gav oss även in på Industridetaljer gällande specifika komponenter efter kundens behov.
En produkt som nu även började skapa marknad för oss var specialtrappor och räcken. Under perioden 1992-95 genomgick vi ett stålbad då den finansiella krisen slog hårt på branschen. Vi arbetade hårt och lyckades reda ut stormen och gick även stärka in i branschen från 1996. Vi skapade även utrymme för stora investeringar gällande utrustning i verkstaden bl.a Kantpress och Gradsax vilket gav oss fördelar mot marknaden. Under perioden fram till nu har vi bibehållit vår kundstock på Industrisidan och Entreprenadsidan samtidigt som vi även varit lyhörda för nya produkter bl.a Pulvermålningsmaskiner.

Idag är vi f.f 13 anställda, men har även möjlighet att arbeta i Nätverk då våra projek kräver en större arbetsstyrka. 

Andersson & Ågren AB,  Tvåspannsvägen 3,  S-857 52  Sundsvall   Org.nr. 556892-8559
Tel. 060-56 35 15        Fax. 060-55 29 56        
info@andersson-agren.se     www.andersson-agren.se